Pitím kávy ke stálému zdraví a prodloužení aktivního života

Přihlásit se

Překyselení lidského organizmu (2): Jaké potraviny jsou nejvíce kyselinotvorné?

[SERIÁL] Poznejte vliv překyselení na lidský organizmus. Ve druhém dílu seriálu vám prozradím, jak funguje tvorba kyselin v lidském organizmu a které potraviny na tom mají největší podíl.

Čtěte 1. díl seriálu – Překyselení lidského organizmu (1): Víte, jaké pH by měla mít pitná voda?

Potraviny hrají velkou roli

Naše tělo staví své tkáně jen z toho, co přijme v potravě. Ze vzduchu nebo z pozitivního myšlení toho moc nepostaví. Je tedy důležité, co tělu ve stravě dáváme.

Kyseliny se tvoří vždy

Tělo přitom při trávení všech složek stravy (bílkoviny, sacharidy, minerály) vytváří kyseliny. Toto je popsáno v literatuře, říká se tomu Krebsův cyklus. Ten zjednodušeně říká, že ať sníte cokoliv, vždycky se při tom tvoří kyseliny. U některých potravin méně, u jiných více.

TIP: Abyste překyselení vyrovnali, měli byste konzumovat zásadité potraviny. Tou nejzásaditější je čínská houba Reishi.

Jaké potraviny tvoří kyselin nejvíce

Některé potraviny naše tělo dostavují a jiné je zanáší metabolickým odpadem, toxiny a kyselinami. S těmi si potom tělo musí poradit a zbavit se jich. Mezi nejkyselinotvornější potraviny patří například:

  • Sladkosti
  • Kuchyňská sůl
  • Uzeniny
  • Potraviny s barvivy
  • Alkohol
  • Nápoje sycené CO2

Konkrétní pH jednotlivých tekutin, které běžně nakupujeme, si můžete prohlédnout na přiloženém obrázku. Koupete své buňky v kyselině nebo jim dopřáváte koupel alkalickou?

Česká strava a kyseliny

Typicky česká strava je silně kyselinotvorná. Jen roční spotřeba cukru je u nás velmi vysoké číslo. Činí totiž 33 kg/rok na osobu. Pozitivní je to, že toto číslo má klesající tendenci. V roce 1990 to bylo téměř 45 kg/rok na osobu.

Pro zajímavost: Nejvyšší spotřebu na osobu má Izrael (66 kg) a USA (59 kg).

Nejvíce a dobrovolně překyselujeme své tělo nevhodnými tekutinami. Víte, že na jednu sklenici nápoje jako je například cola, byste měli vypít aspoň 32 sklenic vody o pH 7,5, abyste neutralizovali kyseliny z coly? Ale jak víme, sehnat vodu s pH 7,5 je téměř nemožné.

Řešením je houba Reishi

Naštěstí tu máme kávu Organo Gold, která má pH vyšší než 7, a proto nám výrazně pomáhá udržovat tělo zásadité. Stačí jen změnit druh své kávy na tuto a uděláme významný krok v pomoci svému tělu.

Vyberte si kávu s houbou Reishi

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© Libor Urban | nezávislý Distributor Organo Gold | ochrana osobních údajů

Vytvořil MD webdesign - tvoříme obchodně úspěšné weby

Top