Pitím kávy ke stálému zdraví a prodloužení aktivního života

Přihlásit se

Překyselení lidského organizmu (1): Víte, jaké pH by měla mít pitná voda?

[SERIÁL] Poznejte vliv překyselení na lidský organizmus. V prvním dílu seriálu vám prozradím vše o tom, jaké pH by měla správně mít pitná voda. A dozvíte se, jaké pH má obvykle voda balená nebo v čem spočívá riziko okyselování světových oceánů.

Vyhněte se zakyselování

Už víme, že kyselé prostředí v těle prospívá nemocem, ale ne našemu tělu. Nyní přichází na řadu otázka, co se dá udělat pro to, aby se tělo nezakyselovalo? A odpověď na ni není opravdu snadná.

Naše planeta se dlouhodobě (a řekl bych i systematicky) okyseluje s výrazným dopadem na kvalitu vody a půdy. Voda má kyselejší pH. V půdě ubývají zásadité minerály, které poté logicky nenajdeme v ovoci ani v zelenině.

Velkou roli hraje pH vody

Začněme u vody. Ta už není to, co by měla být. Když si změříte vodu z kohoutku pH metrem, možná se podivíte, že naměříte například pH 6. Ano, je to možné.

Vodu bychom měli pít s pH 7-9, pokud bychom chtěli tělo odkyselovat. Protože je naše tělo tvořeno z většiny vodou, na této tekutině velmi záleží. My ale nakupujeme a pijeme sycené nápoje (CO2 překyseluje výrazně).

Pro představu: Pokud pijete Colu, její pH se pohybuje v rozmezí 2,5–2,7. Poděbradka má pH 4,1 a například Dobrá voda perlivá 4,7-5,6.

Kyselý oceán znamená smrt pro mnoho živočichů

O tom, že se okyseluje voda na celé planetě, píší renomované časopisy jako například National Geographic už dlouho. Oceán pohlcuje CO2 a okyseluje se desetkrát rychleji než se předpokládalo. A poměrně rychle zde vymírá život.

Okyselování oceánů způsobuje kromě jiného smrt korálových útesů, protože neumožňuje některým mořským živočichům vytvářet ulity. Rovněž symbolizuje nebezpečí pro želvy, krevety, barevné ryby apod. Už nyní v ohrožených mořích chybí více než třetina živočichů.

Kdy dosáhne kyselost oceánu konečného stavu se neví. Některé odhady říkají, že tomu tak bude v roce 2100.

TIP: Předejděte překyselení svého organizmu a konzumujte pravidelně produkty s nejzásaditější potravinou na světě – čínskou houbou Reishi.

Dešťová voda a její pH

A zkuste si někdy změřit pH dešťové vody. Někdy klesá i pod pH 4. A klesá průběžně za posledních několik desetiletí:

  • V roce 1965 – pH 5,2
  • V roce 1970 – pH 4,4
  • V roce 1984 – pH 4,1
  • V roce 1995 – pH 4,0

Dávejte si pozor na to, co jíte

Z uvedeného vyplývá, že pokud chceme pro své tělo něco udělat z hlediska odkyselení, je třeba konzumovat ty potraviny, které jsou co nejméně kyselé. Nejlépe zásadité. Nejzásaditější potravinou na naší planetě je houba Reishi, která je obsažena ve všech produktech značky Organo Gold. Ty všechny najdete v našem e-shopu.

Konzumací těchto káv, čajů a potravinových doplňků můžeme zvýšit hladinu pH našeho těla. A tím pádem mu pomoci, aby začalo fungovat tak, jak má. A také si samo poradilo s nemocemi, se kterými se potýkáme právě v důsledku zakyselení organizmu. A to je nejúčinnější cesta k tomu, jak žít déle a ve zdraví.

Co vás čeká v příštím dílu

V dalším dílu tohoto seriálu se podíváme na to, jaké potraviny jsou nejvíce kyselinotvorné.

Prohlédněte si naše produkty s Reishi

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© Libor Urban | nezávislý Distributor Organo Gold | ochrana osobních údajů

Vytvořil MD webdesign - tvoříme obchodně úspěšné weby

Top